LESMETHODEN

Leskaart Verjo
Leskaart Verjo

Rijopleiding voor het "B " rijbewijs

 

Reguliere rijopleiding

 

Veruit de meeste jongeren die hun rijbewijs willen halen, kiezen voor een reguliere opleiding. Je bent dan 18 jaar en na het halen van je rijbewijs, mag je zelfstandig een auto besturen.    

 

Bij De Friesche Rijschool krijg je les in een nieuwe en veilig gekeurde auto. Dit is altijd een middenklasse auto, omdat de kans groot is dat jou eerste auto dit ook zal zijn. Je hoeft dan niet heel erg om te schakelen.

Je krijgt les van dezelfde instructeur, die voldoet aan de gestelde eisen vanuit de aangeboden lesmethoden. De opleiding wordt gegeven aan de hand van de Verjo leskaart, een beproefde opbouwmethode. De lessen vinden plaats in en rond Leeuwarden, evenals als het examen.

De lessen zijn altijd door de week en overdag, omdat zich daarin de meest gevarieerde verkeerssituaties voordoen en er zo een goede lesopbouw naar het examen mogelijk is. Je kunt meerdere keren per week lessen, jij bepaalt samen met de instructeur het tempo. Wanneer er voldoende vertrouwen is in de rijvaardigheid, wordt het rijexamen ingepland. Als je het examen hebt gehaald en je bent in het bezit van je rijbewijspas, mag je zelfstandig autorijden.

 

 

RIS Rijopleiding In Stappen 

 

 

De Rijopleiding in Stappen is in samenwerking met het CBR ontwikkeld en is een duidelijke methode waarin je stap voor stap naar je examen toewerkt. De Rijopleiding In Stappen is verdeeld in 4 modules en 39 onderwerpen. In de onderwerpen staan alle handelingen van het autorijden stap voor stap uitgelegd. Je bereidt elke rijles thuis zelf voor aan de hand van het boek “Rijopleiding in Stappen”. Elke module wordt afgesloten door een toets. De eerste 2 toetsen worden afgenomen door je rijinstructeur. De derde toets wordt afgenomen door het CBR (deze RIS toets kun je vergelijken met de tussentijdse toets). De vierde RIS toets is het officiële rijexamen.

 

Wist je dat........ het slagingspercentage van de RIS rijexamens hoger ligt dan van het gewone rijexamen!  

 

 

 

Nog geen achttien, maar wel je rijbewijs halen..... 

 

Dat kan met 2 to drive !!!

 

 

  

Wat is 2 to Drive

Het 2todrive concept maakt het mogelijk om vanaf 17 jaar je rijbewijs te halen en vervolgens tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een door jou aangewezen coach, auto te rijden. Vanaf je 18e mag je dan zelfstandig de weg op.

 

 

De opleiding

♦  Vanaf 16 jaar mag je theorie examen doen;

♦  Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen gaan volgen;

♦  Vanaf 17 jaar mag je praktijk examen doen;

♦  Als je geslaagd bent, kun je je rijbewijs aanvragen, maar vooraf moet je de begeleiderspas met daarop de namen van je coaches aanvragen. 

 

 

Aanvragen begeleiderspas voor de coaches

♦  Download het inschrijfformulier op: www.2toDrive.nl

♦  Vraag de begeleiderspas aan,

♦  Je mag 5 coaches aanmelden,

♦  Van iedere coach heb je een handtekening en een kopie van een geldig legitimatiebewijs nodig,

♦  Na controle en betaling (€ 25,00) duurt het ongeveer 10 werkdagen voordat je de pas ontvangt.

 

 

Eisen aan de coaches zijn 

Hieronder volgen de belangrijkste bepalingen, maar voor de uitgebreide lijst zie www.2todrive.nl

♦  Minimale leeftijd van 27 jaar;

♦  Minimaal 5 jaar in bezit van een geldig rijbewijs;

♦  Moet ingeschreven staan in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP);

♦  Mogen 4 jaar voor de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.